Legfrissebb híreink
               
 
           
 

 
2009.július.10. (péntek)
Ultreya 2009

Twitter Share on Google+

Ultreya 2009. június 27-én a Császta Szőlőhegyen...

Szeretnék időben egy kicsit visszamenni, hogy hogyan is jött létre az edelényi ultreya. Ez év elején egy találkozóra hívták a keresztény szellemű embereket a városi művelődési központba. Virág Tamás úr az edelényi hegyek közösségének elnöke röviden vázolta a jövőbeli elképzeléseket melynek lényege a Császta hegyen lévő harangtorony és kálvária építmény kihasználása és programokkal való megtöltése. Ezek után fogalmazódott meg bennünk, hogy mi lenne, ha egy ultreyát szerveznénk e helyre. Az elhatározást a tettek követték, és az elképzelésünket támogatta Kovács László esperes, Virág Tamás elnök úr és Németh András alpolgármester úr is.

Megkezdődött a szervezés, ami az elején kissé döcögött, de később az idő előre haladtával már egészen jól beindult. Közben a találkozásaink alkalmával mindig szóba került, hogy vajon mennyien leszünk, mert rájöttünk, hogy sajnos más ilyen rendezvényekre mi rászerveztünk.  Ennek ellenére és az új helyszínnek köszönhetően, mint egy 150 lelkes cursillós gyűlt össze.

[51_2_280.jpg] 2.JPGA 10 órakor kezdődő szentmisét Baranyák Béla plébános vezette Mészáros Ferenc, Dudás László, Moldván Tibor, Kicsák György és Kovács László atya mint házigazda és Molnár Gál Béla állandó diakónus segédletével.

Béla atya prédikációjában arról beszélt, hogy a cursillósok, hogy összetartanak, és egy cél érdekében végzik világi faladataikat.            

 

A szentmise után a házigazda atya köszöntötte a megjelent testvéreket, majd Barna Miklós úr aki cursillós társunk is, a hegyközség nevében szólt és röviden be is mutatta a Császta hegy múltját, jelenét és a jövőről is szólt.

Ezek után következett Béla testvérünknek a tanúságtétele melynek idézetet a 2. Timóteus levélből választott: „hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan" Ebben elmondta, hogy a cursilló elvégzése után hogyan változott meg az élete. Milyen indíttatásból kezdett el Nyiregyházára a teológiára járni, hogyan lett belőle diakónus és hogyan került a Don Bosco iskolába, mint hitoktató. Ha röviden akarnám leírni: a jó Isten segítségével.

Majd a kiscsoportos megbeszélések következtek, mikor már kissé sietnünk kellett, [51_0_280.jpg] 1.JPGmert nagyon közelgett az eső. Azért még hagyott időt arra is hogy a csoportokból egy- egy testvérünk bíztathatott minket személyes bizonyságtételével: Néhány mondatban elmesélték, hogyan élik meg, küzdik meg magukkal és a környezetükkel az örök 4. napot. Hol szívszorító, hol felszabadító érzés volt hallani egymást, és rádöbbenni arra, hogy bár mindannyiunknak más és más nehézségekkel, akadályokkal, kihívásokkal kell szembe néznünk, a Szentlélek az amely képessé tesz ezek leküzdésére.

Már esőben, de jó kedvel, (hála a szendrőládiaknak) mentünk a rendelkezésünkre bocsátott volt uradalmi pincébe az agapéra. A meleg és a kissé elhúzodott idő miatt nagyon jól esett a zsíros kenyér, egy pohár bor (köszönet az elnök úrnak) és a többi finomság amit a testvérek hoztak.

A résztvevőkkel való beszélgetéseinken az fogalmazódott meg mindenkiben, hogy kár lenne ezt a gyönyörű és szép helyet kihasználatlanul hagyni, mert ahogy többen is mondták ez egy kis „ékszerdoboz" itt a hegyen. Elérkezet a búcsúzás ideje és igéretet kaptunk rá, hogy ha folytatás lesz máskor is, szívesen eljönnek, mint ahogy most is eljöttek Nyékládháza, Sajópálfala, Sajószentpéter, Szikszó, Abod, Jászberény, Heves, Erdőtelek, Budaörs, Tiszaújváros, Miskplc, Kazincbarcika stb. városok, községekből, és vitték magukkal e gyönyörű helyen szerzett élményeiket.

[51_1.jpg] 3.JPGMindez nem csak az egyre növekvő igényt jelzi, hanem Isten különös kegyelmét és áldását is, ahogy évről évre kovászként duzzasztja a cursilló mozgalmát!

Ultreya annyit tesz, előre! Bennünk is ez fogalmazódott meg e rendezvény után, hogy hagyományt teremtünk belőle minden év Június utolsó szombatján. Ezen elképzelésünket a római esperes atya, és a hegyközség elnöke is támogatja.

Még egyszer köszönetet mondunk mindazon személyeknek akik ezen elképzeléseinket, törekvéseinket támogatták.

Tovább! Előre! Ultreya!                  De Colores!                                                                            

Az edelényi ultreya szervezőiTovábbi híreink:

2019.augusztus.29. (csütörtök)
Menetrend
A XIV. Császtai Búcsú ingyenes buszjáratának menetrendje.

2019.július.21. (vasárnap)
XIV. CSÁSZTAI BÚCSÚ
2019. szeptember 7., Császta Szőlőhegy

2019.március.06. (szerda)
Edelényi Borverseny
Az Edelényi Hegyek Közössége, valamint a Miklós Gyula Kertbarát Kör ismételten megrendezi borversenyét fehér-, vörös-, rozé- és gyümölcsbor kategóriában.

2019.március.06. (szerda)
Keresztút-járás
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen, XI. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta Szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2018.december.08. (szombat)
ELAMARAD AZ ADVENT A CSÁSZTÁN RENDEZVÉNY


2018.november.21. (szerda)
ADVENT A CSÁSZTÁN
A Civil Összefogás Az Edelényi Változásokért Egyesület a Keresztény Egyházakkal és az Edelényi Hegyek Közösségének gazdáival közösen nyolcadik alkalommal hívja-várja Önöket az „ADVENT A CSÁSZTÁN

2018.július.25. (szerda)
XIII. CSÁSZTAI BÚCSÚ PROGRAMJA


2018.június.28. (csütörtök)
HIRDETMÉNY
Az Edelényi Hegyek Közössége nevében tájékoztatom a lakosságot és a szőlősgazdákat,hogy Edelény Város Önkormányzatával együttműködve, a hagyományoknak megfelelően TIZENHARMADIK alkalommal megrendezésr

2018.április.20. (péntek)
XXIX. EDELÉNYI BORVERSENY EREDMÉNYE
A feliratra kattintva letölthető a XXIX. Edelényi Borverseny eredménye.

2018.március.30. (péntek)
Újra Edelényi Borverseny
Az Edelényi Hegyek Közössége, valamint a Miklós Gyula Kertbarát Kör ismételten megrendezi borversenyét fehér-, vörös-, rozé- és gyümölcsbor kategóriában.

2018.március.21. (szerda)
ADÓ 1 %
Kérjük támogassa az Edelényi Hegyek Közösségét adója 1 %-ával!!!

2018.március.06. (kedd)
Keresztút-járás
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen,X. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta Szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2017.december.09. (szombat)
ELMARAD AZ ADVENT A CSÁSZTÁN RENDEZVÉNY
Kedves Barátaink, Ismerőseink! A mai napra meghirdetett ADVENT A CSÁSZTÁN rendezvényünk a rossz idő miatt elmarad! A hétfői BORSZENTELŐ Rendezvényre sok szeretettel várunk Mindenkit!

2017.november.26. (vasárnap)
MEGHÍVÓ ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉGRE
Az Edelényi Hegyek Közössége a Keresztény Egyházakkal közösen,idén tizenharmadik alkalommal megrendezi az ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉGÉT.

2017.november.21. (kedd)
ADVENT A CSÁSZTÁN
Immár hetedik alkalommal hívjuk-várjuk Önöket az „ADVENT A CSÁSZTÁN” című rendezvényükre.

2017.november.07. (kedd)
Köszönőlevél
A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárjának köszönőlevele

2017.október.23. (hétfő)
XII. CSÁSZTAI BÚCSÚ
Idén is több ezren vettek részt a Császtai Búcsún.

2017.augusztus.16. (szerda)
Ingyenes buszjárat a császtára
A 2017. szeptember 2-án megrendezendő XII. Császtai Búcsúra induló ingyenes buszjárat menetrendje

2017.július.07. (péntek)
XII.CSÁSZTAI BÚCSÚ
2017. szeptember 2.-án szombaton immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Császtai Búcsú

2017.április.26. (szerda)
ELMARAD A BORVERSENY!!!
A 2017. április 28-ra hirdetett Edelényi Borverseny ELMARAD!!!

2017.április.20. (csütörtök)
Edelényi siker a miskolci borversenyen
Ötvennégy bor indult az idei miskolci bormustrán.Miskolc városa kétévente rendezi meg a Miskolc Város Bora borversenyét, ahol az északi borvidék legjobb borai versenyeznek egymással.

2017.április.19. (szerda)
XXVIII.EDELÉNYI BORVERSENY
Tisztelettel értesítjük,hogy az Edelényi Hegyek Közössége, valamint a Miklós Gyula Kertbarát Kör ismételten megrendezi borversenyét fehér-,vörös-,rozé-, és gyümölcsbor kategóriában.

2017.március.22. (szerda)
Újra Keresztút-járás a Császtán
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen,IX. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta Szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2017.március.21. (kedd)
Megválasztották az István Nádor Borlovagrend zászlósborát
Minden borrend életében kiemelkedő jelentősége van a zászlósbornak.Ezzel képviselik borrendjüket...

2017.február.28. (kedd)
Búcsúzunk Vozár Lajos gazdatársunktól
Nyugodj Békében! Emléked megőrizzük, ápoljuk!

2016.december.27. (kedd)
Út a borhoz
Út a borhoz címmel jelent meg Dlusztos Imre legújabb könyve

2016.november.16. (szerda)
ADVENT A CSÁSZTÁN
Immár hatodik alkalommal hívja-várja Önöket az „ADVENT A CSÁSZTÁN” című rendezvény.

2016.november.16. (szerda)
ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉG
Az Edelényi Hegyek Közössége a Keresztény Egyházakkal közösen, idén tizenkettedik alkalommal megrendezi az ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉGÉT.

2016.október.18. (kedd)
Több ezren voltak a XI.Császtai Búcsún
Tizenegyedszer volt házigazda a szőlőhegyen az Edelényi Hegyek Közössége

2016.augusztus.28. (vasárnap)
Ingyenes buszjárat a Császtai Búcsúra
Az edelényi Hegyek Közössége ingyenes buszjáratot indít a Császtai Búcsúra

2016.augusztus.09. (kedd)
XI. CSÁSZTAI BÚCSÚ PROGRAMJA


2016.július.06. (szerda)
Szentély Császta Hegyén
Cikk jelent meg a Virág Pincéről és a Császta Szőlőhegyről a Minőségi Borok Ételek Magazinban

2016.június.24. (péntek)
XI.CSÁSZTAI BÚCSÚ
Az Edelényi Hegyek Közössége nevében tájékoztatom a lakosságot és a szőlősgazdákat, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül TIZENEGYEDIK alkalommal a CSÁSZTAI BÚCSÚ.

2016.április.15. (péntek)
XXVII. EDELÉNYI BORVERSENY EREDMÉNYEI
XXVII. alkalommal került megrendezésre az Edelényi Hegyek Közössége és a Miklós Gyula Kertbarát Kör által az Edelényi Hegyek Borversenye fehér-, vörös- és gyümölcsbor kategóriában.

2016.március.29. (kedd)
XXVII. EDELÉNYI BORVERSENY
Tisztelettel értesítjük, hogy az Edelényi Hegyek Közössége, valamint a Miklós Gyula Kertbarát Kör ismételten megrendezi borversenyét fehér-, vörös-, rozé- és gyümölcsbor kategóriában.

2016.március.19. (szombat)
Keresztút járás a Császtán
Jézus keresztútját járták a be a Császta-szőlőhegyen.

2016.március.08. (kedd)
Keresztút-járás
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen,immár VIII. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta Szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2016.január.25. (hétfő)
Gasztronómiai Est Cserépfalun
A Cserépfalui Borászok Egyesülete gasztronómiai estet szervezett.

2016.január.25. (hétfő)
ADÓ 1%
Kérjük,ajánlja fel adó 1 %-át szervezetünknek!

2015.december.01. (kedd)
Búcsúzunk Barta István gazdatársunktól


2015.november.09. (hétfő)
Advent a Császtán
Immár ötödik alkalommal hívjuk-várjuk Önöket az „ADVENT A CSÁSZTÁN” című rendezvényükre.

2015.november.09. (hétfő)
Borszentelés
Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉG Edelényben.

2015.november.02. (hétfő)
Hungarikum Klub Sajószentpéteren
BORSODI BOROK - GÖMÖRI SAJTOK

2015.szeptember.25. (péntek)
Köszöntő a Császtai Búcsúra
A X. Császtai Búcsún elhangzott vers

2015.szeptember.14. (hétfő)
Több ezren voltak a Császtai Búcsún
Tizedszer volt házigazda a szőlőhegyen az Edelényi Hegyek Közössége.

2015.július.29. (szerda)
X. CSÁSZTAI BÚCSÚ
Az Edelényi Hegyek Közössége nevében tájékoztatom a lakosságot és a szőlősgazdákat, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül, immár TIZEDIK alkalommal a CSÁSZTAI BÚCSÚ.

2015.július.29. (szerda)
Ingyenes buszjárat a Császtai Búcsúra
Az Edelényi Hegyek Közössége ingyenes buszjáratot indít a Császtai Búcsúra.

2015.június.29. (hétfő)
Edelényi siker a nemzetközi borversenyen
XXIII. alkalommal került megrendezésre Bogácson a Bükkaljai Borvidék legjelentősebb, nemzetközi borversenye, a Bükkvinfest.

2015.június.23. (kedd)
Szakmai út Tokaj-Hegyalján
Szakmai úton volt az Edelényi Hegyek Közösségének harminchat tagja a Tokaj-hegyaljai Rozsnyai Kúria pincészetében.

2015.május.31. (vasárnap)
Másfél kilométer aszfaltozott útszakasz készült el a Császta-Szőlőhegy irányában
A Császta-Szőlőhegyre vezető 3,5 kilométeres út 1,5 kilométeres szakaszának aszfaltozott része került átadásra.

2015.május.12. (kedd)
A miskolci Városházán kóstolhatták az edelényi "Virág Pince" borait
A II. miskolci Borszalon vendége volt az edelényi "Virág Pince".

2015.április.20. (hétfő)
XXVI. Edelényi Borverseny
XXVI. alkalommal került megrendezésre az Edelényi Hegyek Közössége és a Miklós Gyula Kertbarát Kör által az Edelényi Hegyek Borversenye fehér-, vörös- és gyümölcsbor kategóriában.

2015.április.11. (szombat)
Edelényi Borverseny eredményei
Szép borokat neveztek idén is a környékbeli gazdák az Edelényi Borversenyre.

2015.április.09. (csütörtök)
XXVI. Edelényi Borverseny
2015. április 10.-én újra borverseny

2015.március.09. (hétfő)
Keresztút járás
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen, immár VII. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta Szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2015.március.02. (hétfő)
Közgyűlést tartott az Edelényi Hegyek Közössége
Elfogadásra került az egyesület 2014. évről szóló beszámolója.

2015.február.05. (csütörtök)
ADÓ 1 %
Kérjük, ajánlja fel adó 1 %-át szervezetünknek!

2014.december.15. (hétfő)
ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉG
10. alkalommal rendezi meg Újbor Szentelő Ünnepségét az Edelény Hegyek Közössége Az Edelényi Keresztény Egyházakkal közösen.

2014.november.05. (szerda)
Advent a Császtán
Kérjük, tartsanak velünk „OTT FENN A HEGYEN” egy közös imára.

2014.szeptember.22. (hétfő)
IX. Császtai Búcsú
Kilencedszer tartottunk búcsút szombaton egész nap az Edelényhez közeli Császta-szőlőhegyen.

2014.szeptember.02. (kedd)
Ingyenes Buszjárat a Császtai Búcsúra
MENETREND

2014.július.29. (kedd)
IX. CSÁSZTAI BÚCSÚ
2014 szeptember 6.-án immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Császtai Búcsú

2014.július.29. (kedd)
A IX. Császtai Búcsú Bográcsfőző versenyének kiírása
Várjuk a jelentkezéseket!

2014.május.10. (szombat)
Borkóstoló a Miskolci Egyetemen
A Miskolci Egyetemen kóstolták az edelényi borokat,a város jó hírét vitték.

2014.április.07. (hétfő)
Keresztút-járás
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen az idén is, immár VI. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2014.március.29. (szombat)
Jó hangulatú, sikeres XVIII. Bükki Borvidéki Borverseny Edelényben
Meghitt, felemelő környezetben, az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában került megrendezésre a XVIII. Bükki Borvidék Borversenye.

2014.március.18. (kedd)
BÜKKVIDÉKI BORVERSENY
Edelényben kerül megrendezésre a XVIII. Bükki Borvidéki Borverseny

2014.március.07. (péntek)
Határon túli civil szervezetek képviselői tettek látogatást Edelényben a Császta szőlőhegyen


2014.február.18. (kedd)
15 ÉVES AZ EDELÉNYI HEGYKÖZSÉG


2013.december.14. (szombat)
ADVENT A CSÁSZTÁN
Szívet melengető érzés töltötte el azt a 3-400 főből álló közönséget.

2013.december.12. (csütörtök)
Újbor Szentelő Ünnepség
Az Edelényi Hegyek Közössége a Keresztény Egyházakkal közösen immár kilencedik alkalommal megrendezi az ÚJBOR SZENTELŐ ÜNNEPSÉGÉT

2013.december.12. (csütörtök)
BORSZENTELÉS EDELÉNYBEN
Az eseményre már tizedik alkalommal került sor.

2013.december.11. (szerda)
ADVENT A CSÁSZTÁN
immár harmadik alkalommal hívja-várja Önöket az „ADVENT A CSÁSZTÁN”

2013.október.09. (szerda)
Közgyűlés
Megtartotta soron köbvetkező közgyűlését az Edelényi Hegyek Közössége.

2013.szeptember.07. (szombat)
VIII. Császtai Búcsú
Minden eddiginél többen vettek részt a Császta szőlőhegyi búcsún

2013.augusztus.09. (péntek)
A VIII. Császtai Búcsú Bográcsfőző versenyének kiírása
Várjuk jelentkezését!

2013.augusztus.09. (péntek)
Buszjárat a Császtai Búcsúra
Edelényből több buszjárat is indul a Búcsúra

2013.július.15. (hétfő)
VIII. Császtai Búcsú
2013. szeptember 7.-én immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Császtai Búcsú

2013.május.03. (péntek)
Bükki Borvidéki Borverseny
Bükki Borvidéki Borversenyt rendeztek a hétvégén Sály községben, ahol az edelényi borok az elmúlt 15 év legjobb eredményeit érték el.

2013.április.23. (kedd)
24. Edelényi Borverseny eredménye
Kiemelkedően jó évjárat borait kóstolhatta, értékelhette a pénteken megtartott 24. edelényi borverseny zsűrije – mondotta Dr. Farkas Attila elnök, a versenyt értékelő beszédében.

2013.április.23. (kedd)
Pogácsasütő verseny eredménye
A borversennyel egyidőben immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Borbarátnők által szervezett pogácsasütő verseny, melynek főszervezői Virágné Kocsis Mária és Bakó Gyuláné voltak.

2013.április.19. (péntek)
24. Edelényi Borverseny
Tisztelettel értesítjük, hogy az Edelényi Hegyek Közössége, valamint a Miklós Gyula Kertbarát Kör ismételten, immáron 24. alkalommal rendezi meg borversenyét fehér-, vörös- és gyümölcsbor kategóriáb

2013.április.19. (péntek)
Pogácsasütő verseny
A szőlősgazdák borversenyével karöltve az Edelényi Borbarátnők harmadik alkalommal POGÁCSASÜTŐ VERSENYT rendeznek.

2013.március.11. (hétfő)
Keresztút-járás
Az Edelényi Hegyek Közössége a Római Katolikus Egyházzal közösen az idén is, immár V. alkalommal megtartja a húsvéti ünnepek előtt a Császta szőlőhegyen a Keresztút-járást.

2013.február.28. (csütörtök)
Közgyűlés
Megtartotta első közgyűlését az Edelényi Hegyek Közössége

2013.február.19. (kedd)
Miskolc Város Bora
Virág Tamás kékfrankosa lett vörös kategóriában a győztes

2012.december.19. (szerda)
Borszentelés 2012


2012.december.10. (hétfő)
Advent a Császtán
A hideg idő ellenére több százan vettek részt a 2012. december 8-án, szombaton megrendezett „Advent a Császtán” rendezvényen.

2012.november.26. (hétfő)
Advent a Cásztán
A Civil Összefogás Az Edelényi Változásokért Egyesület a Keresztény Egyházakkal és az Edelényi Hegyek Közösségének gazdáival közösen „ADVENT A CSÁSZTÁN” címmel hagyományteremtő rendezvényr

2012.november.13. (kedd)
Közgyűlés
Újbor kóstolással egybekötött közgyűlést tartott a Hegyek Közössége tagsága

2012.szeptember.14. (péntek)
Az edelényi szőlőhegyen az új borért szólt a Hegedűvarázs
címmel felemelő leírás jelent meg a VII. Császtai Búcsúról és az Edelényi Hegyek Közösségéről

2012.szeptember.14. (péntek)
Sikeres volt a VII. Császtai Búcsú
„Összefogás eredménye, mit a Császtán láthattunk”

2012.szeptember.13. (csütörtök)
Az összetartozás érzésének erősítése
címmel cikk jelent meg az Észak-Magyarország napilapban

2012.augusztus.28. (kedd)
Buszjárat a Császtai Búcsúra!!!
Ismét indulnak buszok a Császtára a Búcsú ideje alatt

2012.április.23. (hétfő)
Borverseny és Pogácsasütő verseny
Sikerrel zárult a hagyományos edelényi borverseny és a már hagyományossá váló pogácsasütő verseny

2012.április.23. (hétfő)
Bükki Borvidéki Borverseny
Szép eredményeket értek el az edelényi gazdák a borvidéki borversenyen

2012.április.20. (péntek)
Borverseny és Pogácsasütő verseny
Újra megrendezésre kerül hagyományos Borversenyünk és a már szintén szokásosnak nevezhet Pogácsasütő verseny.

2012.március.21. (szerda)
Keresztút-járás


2012.március.21. (szerda)
Borbemutató a Miskolci Egyetemen
Nagy sikert arattak az edelényi borok

2012.február.29. (szerda)
Közgyűlés
Közgyűlést tartott az Edelényi Hegyek Közössége tagsága

2011.december.12. (hétfő)
Advent a Császtán
Sokan vettek részt a civil kezdeményezésen.

2011.november.30. (szerda)
Advent a Császtán


2011.november.30. (szerda)
Borszentelő Ünnepség


2011.szeptember.07. (szerda)
Búcsú a Császtán vers
Kérjük tekintse meg a Császtai Búcsúról írt gyönyörű verset

2011.szeptember.06. (kedd)
Nagy siker volt a VI. Császtai Búcsú és Kistérségi Civil Nap
Soha nem látott, több ezres tömeg részvételével került megrendezésre a VI. Császtai Búcsú az edelényi szőlőhegyen.

2011.augusztus.15. (hétfő)
Buszjárat a Búcsúra
HIRDETMÉNY

2011.július.21. (csütörtök)
VI Császtai Búcsú és Kistérségi Civil Nap


2011.július.21. (csütörtök)
Császta Szőlőhegyi Bográcsos Főzőverseny
kiírása

2011.május.20. (péntek)
Balázs Fecó segélykoncert az Edelényi Görög Katolikus Templomért


2011.április.27. (szerda)
Edelényi sikerek a XV. Bükki Borvidéki Borversenyen


2011.április.18. (hétfő)
Keresztút-járás 2011.
Népes számmal vettek részt a Római Katolikus Egyház és az Edelényi Hegyek Közössége által rendezett Keresztút-járáson.

2011.április.04. (hétfő)
Nagy sikerrel zárult a 22. Borverseny és az első Pogácsasütő verseny Edelényben


2011.április.04. (hétfő)
Keresztút-járás


2011.március.10. (csütörtök)
22. Edelényi Borverseny
Tisztelettel értesítjük, hogy az Edelényi Hegyek Közössége, valamint a Miklós Gyula Kertbarát Kör ismételten, immáron 22. alkalommal rendezi meg BORVERSENYÉT fehér-, vörös- és gyümölcsbor kategóriában

2011.március.10. (csütörtök)
Pogácsa Sütő Verseny
A szőlősgazdák borversenyével karöltve az Edelényi Borbarátnők első alkalommal POGÁCSASÜTŐ VERSENYT rendeznek.

2011.február.16. (szerda)
Hirdetési lehetőség
Hirdesse meg eladó Edelény szőlőhegyein lévő ingatlanját nálunk ingyen

2010.december.20. (hétfő)
Borszentelés 2010


2010.november.19. (péntek)
Fenn a hegyen zenés képvetítés


2010.október.28. (csütörtök)
Borszentelő ünnepség


2010.október.28. (csütörtök)
Virág Tamás a Gentleman magazin 100 legjobb borásza között


2010.szeptember.14. (kedd)
V. Császtai Búcsú
Nagy sikerrel került megrendezésre a Császtai Búcsú

2010.augusztus.30. (hétfő)
Tájékoztató rendezvény
Fenntartható viselkedésminták ösztönzése

2010.július.27. (kedd)
V. Császtai Búcsú


2010.július.13. (kedd)
Mága Zoltán jótékonysági koncert Edelényben
Nagy érdeklődés mellett július 4.-én Edelényben, a zsúfolásig megtelt római katolikus templomban rendezték meg az árvízi segélykoncertet.

2010.május.26. (szerda)
Császta hegy és a Virág pince a Borigo magazinban
Elismerően ír a Császta hegyről és a Virág pincéről az egyik legpatinásabb szaklap a BORIGO.

2010.május.11. (kedd)
21. Edelényi Borverseny
2010. május 7. napján került megrendezésre a 21. Edelényi Borverseny.

2010.április.29. (csütörtök)
II. Bódva-völgyi Népművészeti Fesztivál


2010.április.26. (hétfő)
Bükki Borvidék Borversenye
Edelényi siker a Bükki Borvidék Borversenyén!!!

2010.március.25. (csütörtök)
Időpont módosulás
Megváltozott a borverseny időpontja.

2010.március.08. (hétfő)
Kistérségi Civil Kerekasztal
Tisztelettel meghívjuk a kistérségi Civil Kerekasztal második ülésére

2010.január.25. (hétfő)
Ünnepi közgyűlés
Ünnepi Közgyűlést tartottunk

2010.január.05. (kedd)
Borszentelő Ünnepség 2009
Újbor szentelő ünnepséget tartottunk Edelényben

2009.november.11. (szerda)
Leutershausen-i vendégek a Császtán
Németországi delegáció járt a Császtán

2009.november.11. (szerda)
Közgyűlést tartott az Edelényi Hegyek Közössége


2009.november.02. (hétfő)
Közgyűlés
Az Edelényi Hegyek Közössége közgyűlést tart!!!

2009.szeptember.08. (kedd)
IV. Cásztai Búcsú
Felavatták a Barátok Borkútját.

2009.szeptember.01. (kedd)
Buszjárat!!!
Buszjárat indul a Császtai Búcsúra

2009.augusztus.04. (kedd)
10 Éves az Edelényi Hegyek Közössége
Idén 10 éve kezdte el tevékenységét közösségünk...

2009.június.17. (szerda)
Közgyűlés
Közgyűlést tartott az Edelényi Hegyek Közössége.

2009.június.15. (hétfő)
BÜKKVINFEST
Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny

2009.június.06. (szombat)
Borkóstoló Edelényben
Sikerrel mutatkoztak be az edelényi hegyek borai az I. Bódva-völgyi Népművészeti Fesztiválon.

2009.május.29. (péntek)
Hegybejárás
Edelényben jártak a Miskolc és környéke Hegyközség képviselői...

2009.május.29. (péntek)
KÁRTEVŐK SZŐLŐINKBEN
Kártevők jelentek meg szőlőhegyeinken...

2009.április.28. (kedd)
20. Edelényi Borverseny eredményei
Itt letöltheti a 20. Edelényi Borverseny eredményeit

2009.április.20. (hétfő)
Borverseny Cserépfalun
Ismét jól szerepeltek az Edelényi Hegyek Közössége tagjai a Bükki borvidék borversenyén!

2009.április.07. (kedd)
Borverseny
Nevezzen a 20. Edelényi Borversenyre!

2009.április.04. (szombat)
Keresztút járása
A rendezvény képekben...

2009.március.23. (hétfő)
Tanácskozás
Tanácskozást tartottak a Császta Szőlőhegyi Kálváriával kapcsolatban

2009.március.23. (hétfő)
Közgyűlés
Közgyűlést tartottak az Edelényi Hegyek Közössége tagjai

2009.március.21. (szombat)
Takarítási akció a Császtán
Összeszedtük a Császta felé vezető út mentén a szemetet....

2009.január.15. (csütörtök)
Szakmai Nap Cserépfalun
Szakmai napon vettek részt az egyesület tagjai...

2009.január.01. (csütörtök)
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!
Sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánunk közösségünk minden tagjának, valamint honlapunkat meglátogató minden kedves érdeklődőnek!!!!

2008.december.16. (kedd)
Borszentelő Ünnepség


2008.december.15. (hétfő)
Borszentelő ünnepség
4. alkalommal kerül megrendezésre......

2008.november.24. (hétfő)
Borkóstoló Szendrőben
Bemutatkozott az Edelényi Hegyek Közössége...

2008.november.18. (kedd)
Szendrői Várbarátok bálja
A szendrői Felső-vár megmentéséért!

2008.szeptember.06. (szombat)
Sikeres volt a III. Császtai Búcsú
Felavattuk a Császta Szőlőhegyi Kálváriát

2008.szeptember.03. (szerda)
Alapítólevél
Az Edelény Császtahegyi Kálvária alapítólevele

2008.augusztus.16. (szombat)
Buszjárat a Császtai Búcsúra
A posta melletti parkolóból indul...

2008.július.26. (szombat)
III. Császtai Búcsú
Újra megrendezésre kerül a császtai búcsú!

2008.június.30. (hétfő)
HIRDETMÉNY
Az Edelényi Hegyek Közössége tájékoztatja a szőlősgazdákat valamint Edelény város lakosságát

2008.június.30. (hétfő)
XVI. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny
Ismételten megrendezésre került idén XVI. alkalommal a Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny Bogácson.

2008.június.12. (csütörtök)
Hegyközség Választmányának értékelő ülése


2008.április.21. (hétfő)
Sikeres borverseny
Idén is kíváló borok szerepeltek a versenyen

2008.április.18. (péntek)
Borverseny
Idén is megrendezésre kerül a tavaszi Borverseny.

2008.március.25. (kedd)
TÁJÉKOZTATÓ!
Még lehet jelentkezni négy stáció megvásárlására.

2008.február.07. (csütörtök)
TÁJÉKOZTATÁS!!!
Edelény Hegyközség Elnöke tájékoztatja a gazdákat.

2008.február.04. (hétfő)
Közgyűlés
Megtartotta közgyűlését Edelény Hegyközség.

2008.január.07. (hétfő)
Választmányi ülés
Edelény Hegyközség választmánya ülést tartott.

2007.december.03. (hétfő)
Borszentelő 2007.
Hegyközségünk idén is megtartotta a már hagyományosnak mondható Borszentelő ünnepségét.

2007.október.19. (péntek)
Előadás a Miskolci Egyetemen
Sikert arattak hegyközségünk borai a Miskolci Egyetem diákjai között.

2007.szeptember.08. (szombat)
II. Császati Búcsú
2007. szeptember 8.-án került megrendezésre a II. Császtai Búcsú.